Ny søgning
Region
Kategori

uge-ref
Ny søgning
Sted
Arbejdsområde
Ansættelsesvilkår
Børne- og ungerådgiver til Styrket Modtagelse i Borgercenter Børn og Unge Amager

Vi opnormerer og søger derfor en børne- og ungerådgiver til Styrket Modtagelse i Borgercenter Børn og Unge Amager.

Brænder du for at gøre en forskel for børn, unge og familier i deres første møde med forvaltningen, så er det dig, vi mangler som børne- og ungerådgiver i Styrket Modtagelse.

Styrket Modtagelse er hjertet i Borgercenter Børn og Unge Amager, da alle førstegangshenvendelser fra borgere og samarbejdspartner modtages her. Vi modtager ca. 4.000 underretninger og henvendelser årligt.

Styrket Modtagelse varetager sagsbehandlingen i ca. halvdelen af nye underretninger, hvor der enten skal handles akut, eller hvor der er tale om en afgrænset problemstilling.

Vores kerneopgaver er modtagelse af borgere, vurdering af underretninger og i forlængelse heraf afholdelse af partshøringer og børnesamtaler samt den efterfølgende retning for forløbet for børn, unge og familie. Vi har en ambition om at handle hurtigt og rettidigt og give udsatte børn, unge og deres familie målrettet råd, vejledning og støtte.

Vi har som afdeling fokus på, hvordan en sag kommer ind i organisationen, sagernes tyngde og på en styrkelse af koordinering med vores samarbejdspartnere på almenområdet og de tidlige forebyggende indsatser for familierne.

Udviklingsmæssigt har vi i 2024 haft fokus på justeringer i afdelingen, således at to rådgiverteams er blevet sammenlagt til ét samt implementeringen af barnets lov, herunder særligt børneinddragelse og socialfaglige vurderinger. I 2025 vil fokus være på en omorganisering i Socialforvaltningen, der indebærer, at vi i enheden såvel som afdelingen skal byde velkommen til nye kollegaer fra det nuværende Borgercenter Handicap.

Som rådgiver vil du indgå i et team på 9-10 børne- og ungerådgivere, som har fokus på tidlig og rettidig indsats i nye sager. Du vil blive en del af en tværfaglig afdeling, der udover rådgiverteamet består af et administrativt team og enhedens daginstitutions- og skolesocialrådgivere samt en teamleder og en afdelingsleder.

Om opgaverne
Som rådgiver i Styrket Modtagelse er du den første familien møder, efter vi har modtaget en underretning. De væsentligste opgaver for dig og dit team er:

  • Foretage 24-timers vurdering af underretninger.
  • Afholde børnesamtaler med og uden samtykke fra forældrene.
  • Foretage partshøring af forældre i underretninger samt partshøringer i form af underretningsmøder, hvor underretter deltager.
  • På baggrund af partshøring og inddragelse af barnet vurdere de næste skridt i sagen. Det betyder, at du skal træffe afgørelse om, at sagen lukkes, tilbydes indsats jf. barnets lov § 30, eller at der skal udarbejdes en afdækning eller en børnefaglig undersøgelse jf. barnets lov § 19 og § 20. Afdækninger og børnefaglige undersøgelser udarbejdes som udgangspunkt af børne- og ungerådgivere i vores livsfasegrupper.
  • At holde opstartsmøder og følge op på de § 30-forløb, som du har iværksat.
  • At handle ved akutte henvendelser, der håndteres jf. barnets lov § 136.
  • Modtage personlige henvendelser og vejlede fremmødte borgere i nye sager.
  • Yde råd og vejledning til børn, unge, forældre og andre, der har med børn at gøre.
Fire uger i træk hver 4.-8. uge har du sammen med tre af dine kollegaer ansvaret for vagtopgaven. Det indebærer at handle på underretninger, hvor der er mistanke om, at barnet er udsat for overgreb, samt sager, hvor der kræves akut handling for at skabe sikkerhed for barnet. Fra 24-timers vurdering, børnesamtale og partshøring frem til afgørelse om videre forløb.

Om dig
Du har uddannelsesbaggrund som socialrådgiver/socialformidler. Det er en stor fordel, hvis du har erfaring fra myndighedsarbejdet på børneområdet, herunder at handle i akut. Du skal være i stand til at arbejde systematisk og struktureret samt kunne holde hovedet koldt i en hverdag, som veksler mellem forudsigelighed og deadlines samt uforudsigelige opgaver.

Vi lægger vægt på, at du har en anerkendende og løsningsfokuseret tilgang til arbejdet. Du skal være nysgerrig og kunne tænke kreativt og utraditionelt omkring løsningerne, også selvom du ikke har langvarigt kendskab til barnet eller den unge og familien. Du skal turde stille krav og være insisterende, samtidig med at du skal inddrage de børn, unge og familier, som du samarbejder med.

Det er en fordel, hvis du har et bredt kendskab til tilbud i Københavns Kommune, fx Børne- og Ungdomsforvaltningen, og civilsamfundet og/eller erfaring med at tænke i løsninger i netværket. Dette for at kunne giver borgerne den bedst mulige råd og vejledning og mindst indgribende indsats.

Andre ønsker til vores nye kollega:

  • Du trives med tæt teamsamarbejde, samtidig med at du formår at indgå i en afdeling samt en hel enhed, herunder at du er en holdspiller, som er optaget af at hjælpe og byde ind i teamet og afdelingen, så vi sikrer, at alle kommer godt i mål.
  • Du trives ved en omskiftelig hverdag, hvor du ikke altid ved, hvad dagen bringer og hvilke børn og familier, du skal have kontakt med.
  • Du tager medansvar for en god stemning og trivsel på arbejdspladsen og har mod på at byde ind med din faglighed og gode idéer og er optaget af, at vi sammen holder den faglige og metodiske udvikling i gang.
  • Du har gode samarbejds- og formidlingsevner, såvel skriftligt som mundtligt.
Vi kan tilbyde
I Styrket Modtagelse bliver du en del af et stærkt arbejdsfællesskab, hvor vi brænder for en hurtig, juridisk korrekt og socialfagligt velfunderet behandling af de bekymringer, som vi modtager om børn og unge i vores område.

Du kan se frem til at blive en del af en arbejdsplads, hvor vi kommer hinanden ved, sparrer med hinanden, hjælpes ad og lægger vægt på at gå sammen i makkerskaber, når sagerne kalder på det.

Du vil desuden få gode muligheder for faglig såvel som personlig udvikling. Der er fast supervision, og flere af vores kolleger deltager i efteruddannelsesforløb, kursusmoduler, certificeringer og ledertalentprogrammer.

Vi har på mange måder et unikt socialt sammenhold i enheden. Du vil få rig mulighed for en masse sjove og uformelle snakke med dine kolleger – hvad enten det er over frokosten i vores kantine, til et af vores faglige arrangementer eller de fælles arrangementer, som vores nyopstartede personaleforening afholder.

Om Borgercenter Børn og Unge Amager
Amager er en bydel i udvikling, hvor indbyggertallet på over 200.000 er stigende. I bydelen er der mange gode eksterne samarbejdspartnere. Borgercenter Børn og Unge Amager har udviklet et stærkt professionelt netværk i området, som er en uundværlig ressource for os. Vi er ca. 190 medarbejdere, som tværfagligt løser opgaver indenfor sagsbehandling, støtteindsatser og rådgivning til familier med udsatte børn og unge fra 0-23 år.

Udover Styrket Modtagelse består enheden af to andre myndighedsafdelinger, Børneliv og Ungeliv, der varetager det samlede sagsforløb fra afdækning eller børnefaglig undersøgelse til opstart af og opfølgning på støttende indsats jf. barnets lov § 32, samt et familiehus, der varetager støttende indsatser i form af familiebehandling og forløb med kontaktperson eller psykolog.

Løn- og ansættelsesvilkår
Stillingen er på 37 timer ugentlig og er til besættelse den 1. februar 2025.

Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til gældende overenskomst.

Ansættelse kan først finde sted, når der er indhentet udvidet straffe- og børneattest.

Mere information
Hvis du vil vide mere om stillingen og om Borgercenter Børn og Unge Amager, kan du kontakte børne- og ungerådgiver Ronja Rabøl på 21 37 70 24 eller afdelingsleder Mette Meisner på 40 49 99 27.

Generel information om Borgercenter Børn og Unge kan findes på: Udsatte børn og unge | Københavns Kommune.

Søg via linket senest søndag den 15. december 2024
Vi forventer at have ansættelsessamtaler onsdag den 18. december 2024. ​



Fuldtid

Ansøg her





Tilbage til søgning

Kategori

Region

Opret en jobagent og få nye jobannoncer direkte i din indbakke

FREMHÆVEDE JOBS