Hvem er du?
Du er dygtig til at formidle din viden om litteraturen i mødet med borgerne, både når det er ”En til en”, og når det handler om at præsentere ”årets bøger” for byens borgere eller dine kolleger. Hvis du kan sanseliggøre litteraturformidlingen, er det en fordel. Ligeledes er det en fordel, hvis du har et talent for også at kunne formidle via web eller andre digitale formater eller en nysgerrighed for at prøve. Vi forventer, at du er villig til at sætte dig selv og dine kompetencer i spil både inde og ude af biblioteket. Din tilgang til borgerne er ligeværdig og troværdig.
Det er et krav, at du er fagligt velfunderet, især i skønlitteraturen. For dig er det underordnet, om det er i fysisk eller digitalt format.
Personligt er en af dine styrker, at du er god til at skabe relationer. Du skal kunne ”tåle” at blive genkendt – også på vej til og fra arbejde.
Du har et grundlæggende positivt livssyn, hvor du ser muligheder frem for begrænsninger. Du er god til at samarbejde. Du er idérig og evner at gribe og udvikle andres idéer, både kolleger og borgeres. Samtidig har du et realistisk blik på hvad du/I kan og hvornår.
Vi forventer, at du kan give konkrete eksempler på ovenstående i din ansøgning.
Hvad skal du hos os?
De første tre måneder er det vigtigt, at du ”lander hos os”. Du skal være en aktiv del af det velfungerende samarbejde på tværs af de tre biblioteker. Du får en buddy, som hjælper dig med at finde rundt og knytte de første kontakter – både i bibliotekerne og blandt lokale samarbejdspartnere.
Du skal også ”lande” i Herfølge Bibliotek som bliver dit primære bibliotek - og i Herfølge by.
På biblioteket er der kolleger med varierende timetal: Lars, Mie, Maria, Mette og Nicolai. Biblioteket er et velfungerende et-rumsbibliotek og fungere samtidig som et levende lokalt mødested. Vi ”bor” sammen med Lokalhistorisk arkiv og er nabo til Herfølge skole. Vi samarbejder med det lokale erhvervsliv.
En af dine opgaver vil være at skulle varetage betjeningen af de indsatte i Køge Arrest, som vi besøger et par timer om ugen. Opgaven løses i fællesskab med andre kolleger.
Du får en grundig introduktion til, hvad vi mener med relationelt værtskab, og hvordan vi arbejder med det. Det er vigtigt, at du lander i dine faglige fællesskaber, herunder Køges Unge, som du bliver en del af.
Hverdagen består af mangeartede driftsopgaver: Det er fx ugentlige vagter i biblioteket med betjening af både børn og voksne, oprydning i udlånet, materialepleje, fremfinde reserverede materialer og mange andre driftsopgaver, som kan være fysisk krævende. Opgaverne skal passes - også af dig.
Inden for de første seks måneder har du etableret de første lokale kontakter.
I løbet af det første halve år har du også afviklet forskellige arrangementer og aktiviteter – både på biblioteket og andre steder, hvor du har haft biblioteket ”med under armen”. Både alene og sammen med kollegeren fra fx Køges Unge.
Herfølge er en lille by med få tilbud, og det har vist sig, at vi sammen med borgerne kan få flere og større ting til at lykkes. Ofte er det med kolleger i Herfølge som igangsætter, og hvor biblioteket er det attraktive samlingspunkt.
En del af aktiviteterne ligger uden for den betjente tid –også om aftenen eller om lørdagen.
Om et år...
...bliver du genkendt på gader og stræder som ”bibliotekaren fra Herfølge”. Du har en bred vifte af samarbejdspartnere og har – sammen med dine nærmeste kolleger – udviklet og afprøvet nye formater til litteraturformidling. Ligeledes er du en helt naturlig del af samarbejdet i Køges Unge hvor I eksperimentere med bl.a. litteraturformidling og unges tilgange til bibliotekerne.
Du skal sammen med de erfarne kolleger fortsætte arbejdet med at skabe et vedkommende lokalbibliotek for Herfølge. Herfølge Bibliotek er det naturlige omdrejningspunkt for mangeartede aktiviteter i og omkring Herfølge, og du er med til at få det til at ske. Kendskabet til og brugen af Herfølge Bibliotek spiller du en stor rolle i.
Vi ynder at sige og tænke, at "Der er højt til loftet i Herfølge". Med det mener vi, at alt i udgangspunktet kan lade sig gøre i Herfølge - de store, de små og også de lidt skæve ting.
Hvem er vi?
På KøgeBibliotekerne er vi 42 mennesker med forskellige faglige baggrunde og ansættelsesbrøker. Ledelsen består af Bibliotekschef Henriette, souschef Gitte og afdelingsleder Lisbeth.
Fælles for os i KøgeBibliotekerne er, at vi arbejder relationelt med vores værtskab – uanset om vi formidler i biblioteksudlånet, på Facebook, ude på en skole eller hjemme hos borgerne med ”Biblioteket kommer”. Det betyder, at vi er opsøgende og har initiativpligten i forhold til samtaler med borgerne. Vi er organiseret på tværs af huse og uddannelsesbaggrunde i opgave- og driftsfællesskaber. Det betyder også, at du kan være i et eller flere opgave- eller driftsfællesskaber, som har en leder, mens din personaleledelse er varetaget af en anden.
Vi er et Verdensmåls-certificeret bibliotek. Vi har en række særlige forpligtelser med at hjælpe os og verden tættere på at nå Verdensmålene. Vi er optaget af, hvad vi kan gøre sammen med borgerne for at nå dem.
Som forlængelse af det relationelle værtskab arbejder vi med psykologisk tryghed og kollegial feedback. Vi øver os i at anerkende hinandens indsatser og fokuserer på, hvor vi lykkes.
Som organisation er vi kendetegnet ved, at meget kan lade sig gøre – og at vi kan løfte endnu mere i fællesskab, både internt og med eksterne partnere og frivillige. Det er en forudsætning, at du kan se dig selv i det. Vi forventer, at du forholder dig til dette i din ansøgning.
Vi har tre biblioteker med betjening placeret i Køge, Herfølge og Borup.
Du bliver ansat hos KøgeBibliotekerne og skaI, som dine øvrige kolleger, være en del af driften på alle bibliotekerne.
Det praktiske til samtalen
Til samtalen deltager børnebibliotekar Mie Askglæde, TR og voksenbibliotekar Kim Josefsen samt bibliotekschef Henriette Ritz Kylmann.
Samtalen finder sted på Køge Bibliotek.
Udover spørgsmål til din ansøgning, kan du forvente følgende spørgsmål:
• Hvad er dit favoritverdensmål?
• Hvordan kan man lave et sanseligt litteraturarrangement for teenageres og deres forældre?
• Hvad gør du når et barn løber i biblioteket, eller en voksen taler højlydt i telefon i biblioteksrummet?
Til 2. samtale vil der være en case, som du skal forberede dig på.
Processen
Ansøgningsfrist: Søndag den 24. august kl. 23.59
Samtale: Mandag den 8. september 2025
Samtale: Fredag den 12. september 2025
Første arbejdsdag: Mandag den 3. november 2025
Arbejdstid
Stillingen er på 37 timer/uge med 1-2 ugentlige vagter på hverdage til kl.17.00
Weekendvagter hver 3./4. lørdag til kl. 13.00
Aftenarrangementer kan vare til kl. 22.00 og skolearrangementer fra kl. 8.00
Kontakt
Har du spørgsmål til stillngen er du er velkommen til at kontakte ansættelsesudvalget. Vær opmærksom på hvornår vi er retur fra ferie.
• Børnebibliotekar Mie Askglæde på telefon 24 75 28 34 fra d.28.7.25
• TR og voksenbibliotekar Kim Josefsen på telefon 24 75 28 34 fra d.5.8..25
• Bibliotekschef Henriette Ritz Kylmann på telefon 21 59 96 19 fra d.31.7.25
Du kan med fordel sende en sms, i tilfælde af at du ikke træffer os, frem for at indtale en besked. Så kontakter vi dig.
Vi foretrækker, at du sender din ansøgning online. Klik på ”Søg stillingen” og vedhæft din ansøgning og dit CV.
I Køge Kommune bliver du en del af en organisation med dedikerede medarbejdere, der hver dag forenes i et fælles mål om at skabe værdi for borgerne. I kommunen ser vi mangfoldighed som en ressource, og ønsker at fremme ligestillingen. Vi opfordrer derfor alle kvalificerede ansøgere til at søge stillingen – uanset køn, etnisk oprindelse, religion, alder eller eventuel funktionsnedsættelse. Køge kommune har røgfri arbejdsdag.
Så bliv en del af holdet! Vi tilbyder dig et forskelligartet arbejdsmiljø og en lang række forskellige personalegoder, såsom sociale aktiviteter og adgang til vores feriehuse.
Læs mere om Køge Kommune på www.koege.dk
Ansøg her
Tilbage til søgning