Vil du være med til at styrke biodiversiteten i Danmark?
Biodiversitetsrådets sekretariat søger studentermedhjælpere pr. 1. oktober 2025 eller snarest muligt derefter til forskelligartede opgaver inden for det biodiversitetsfaglige felt, kommunikation, data og politik. Stillingen er på ca. 8 timer pr. uge.
Du bliver en del af Biodiversitetsrådets sekretariat, hvor dine opgaver vil spænde bredt fra administrative ad hoc-opgaver, hjælp i forbindelse med koordinering af rådsmøder, aktiviteter og øvrige arrangementer samt kommunikationsopgaver.
Om Biodiversitetsrådet og sekretariatet
Biodiversitetsrådet er et uafhængigt og forskningsbaseret ekspertorgan, der har til opgave at rådgive regeringen og Folketinget om indsatser, der kan vende tabet af biodiversitet til fremgang samt om, hvordan Danmark mest effektivt kan leve op til sine internationale forpligtigelser i forhold til beskyttelse af arter og habitater. Rådet arbejder for at styrke vidensniveauet om natur- og biodiversitet i Danmark og for at understøtte arbejdet med implementering af politisk besluttede indsatser.
Biodiversitetsrådet består af en forperson og otte menige medlemmer, som repræsenterer biodiversitet på land, i ferskvand og i havet, samt de juridiske, samfunds- og miljøøkonomiske, og adfærdsmæssige aspekter, der er vigtige for at bevare biodiversiteten.
Biodiversitetsrådet er udpeget for en étårig periode i 2025. Stillingen er på baggrund heraf tidsbegrænset, foreløbigt til udgangen af december 2025, men med mulighed for forlængelse, såfremt der tilføres yderligere midler til Biodiversitetsrådet.
Biodiversitetsrådets sekretariat understøtter rådets arbejde og består af fem faste medarbejdere. Sekretariatet har et professionelt og uhøjtideligt arbejdsmiljø med engagerede og hjælpsomme kollegaer, som besidder stor viden på området.
Du kan læse mere om Biodiversitetsrådet på www.biodiversitetsraadet.dk.
Dine arbejdsopgaver
Du bliver én af flere studentermedhjælpere med forskellige faglige baggrunde, der arbejder sammen om at understøtte den daglige drift i biodiversitetsrådets sekretariat.
Alt efter din faglige baggrund, kan dine opgaver omfatte, men ikke begrænse sig til, følgende:
- Koordinering og afvikling af rådets aktiviteter, herunder fx konferencer, møder og webinarer
- Udarbejdelse af kommunikationsopgaver som fx opslag på LinkedIn, nyheder og kontakt til journalister
- Medieovervågning og -analyse
- Informationsindsamling om fx indsatser, tilskudsordninger, politiske processer i Danmark og EU, samt udarbejdelse af notater eller analyser på baggrund af dette
- forberede materiale til rådsmedlemmer ifm. deltagelse i politiske debatter, møder med politiske aktører mv.
- Digitalisering af kort mv. i GIS og simple dataanalyser
- Litteraturindsamling og -sammenfatning
- Informationssøgning om fx lovgivningsprocesser, aktører og begivenheder
- Idégenerering og visualisering af kommunikationsmateriale
- Administrative opgaver såsom kalenderadministration, mødeplanlægning og udarbejdelse af dagsordener, præsentationer og bilag
- Forefaldende kontorarbejde
I stillingen refererer du til Biodiversitetsrådets forperson Signe Normand og Anja Dam Lisby.
Om dig
Der er mange veje ind i jobbet som studentermedhjælper i Biodiversitetsrådets sekretariat. Vi forestiller os et team sammensat af fx en biologistuderende, en kommunikationsstuderende og en statskundskabsstuderende – men måske har du en helt anden spændende baggrund, og mener, du kan bidrage til at løse sekretariatets opgaver.
Vi lægger vægt på, at du er systematisk og har sans for detaljer, deadlines og formalia, har interesse for natur og biodiversitet, samt at du er selvkørende og fleksibel.
Hos os bliver du en del af et lille engageret team, hvor vi løfter i flok og har fokus på både faglighed og en god og uformel stemning i hverdagen. Vi forventer, du har lyst til at bringe dine kompetencer i spil og bidrage aktivt til teamets udvikling og samarbejde.
Dine kompetencer
Du arbejder selvstændigt, struktureret og målrettet, og trives i en hverdag præget af forskelligartede driftsopgaver.
Du har sans for detaljer og kvalitetssikring. Du er åben for nye opgaver og har evnen til sikkert og overbevisende at kommunikere i skrift og tale på både dansk og engelsk. Erfaring med journalistik, dataindsamling, udformning af populærvidenskabelige tekster og illustrationer kan være en fordel.
Har du mere end ét år tilbage af din uddannelse, vil det være en fordel.
Spørgsmål til stillingen
Nærmere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til kommunikationsansvarlig Tina Fruelund på tlf. 29 21 96 32.
Formalia
Løn- og ansættelsesvilkår sker i henhold til organisationsaftalens § 35 indgået mellem Skatteministeriet og HK/Stat for kontorfunktionærer, laboranter og it-medarbejdere og fællesoverenskomsten mellem Skatteministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer – Det Statslige Område (OAO-S-fællesoverenskomsten).
Du skal være aktiv studerende og dokumentere at være indskrevet ved en højere læreanstalt.
Aarhus Universitet vil være en attraktiv og inspirerende arbejdsplads for alle og ønsker en kultur, hvor hver enkelt kan udfolde og udvikle sig. Vi ser ligestilling og diversitet som en ressource og opfordrer derfor alle interesserede til at ansøge.
Ansøgning sendes via Aarhus Universitets rekrutteringssystem, som kan tilgås under stillingsopslaget på Aarhus Universitets hjemmeside.
Om Aarhus Universitet
Aarhus Universitet er et fagligt bredt og forskningsintensivt universitet med høj kvalitet i uddannelse og forskning, og et stærkt engagement i samfundsudviklingen nationalt og globalt. Universitetet tilbyder et inspirerende uddannelses- og forskningsmiljø for 38.000 studerende og 8.300 medarbejdere med en årlig omsætning på 7,0 mia. kr. Læs mere på www.au.dk
Arbejdstid: Dag
1-8 timer
Ansøg her
Tilbage til søgning